За мен това е подтиснат човек, който таи в себе

...
 За мен това е подтиснат човек, който таи в себе
Коментари Харесай

Кибертерористът, предизвикал паника в училищата, е ученик от Бургас?

 За мен това е угнетен човек, който таи в себе си яд, разяснява специалистът по сигурност Георги Балев

Бомбените закани, отправени до шефове на десетки учебни заведения в Бургас, Варна и София, са дело на възпитаник. Той е от Бургас. Това сподели в изявление за предаването „ Твоят ден “ по NovaNews специалистът по сигурност Георги Балев.

„ Вчера до късно върших психически профил на индивидът, изпрател заканите до шефовете на учебните заведения. За мен той е възпитаник, тъй като споделя „ желая да убия всички хора “, само че под „ всички хора “ засяга учебни заведения, т.е. това е неговата среда “, добави той.

„ Виждаме яд и ненавист. За мен това е угнетен човек, който таи в себе си яд. В своя Tелеграм канал той споделя, че е Господ “, прецизира Балев. 

" Това не е хакерска офанзива. Ученикът е желал да се почувства по-силен. Вероятно е от Бургас, тъй като в Телеграм канала си употребява бургаска медия ", добави той.

  " Виждаме изпращане на едно всеобщо известие, откъдето идва целия проблем. Доста е елементарно да се направи имейл и да се спусне по подобен метод, че да не се разбере какъв е изпращача. Имейл системата е основана през 70-те години и методът на следене не ни оказва помощ доста в днешни дни. Не може да се откри кой е изпратил мейлите, доста елементарно може да се сътвори сървър, откъдето да се изпращат известия от всяка част на света ", съобщи Георги Балев.

„ Един от методите да не се откри от кое място е изпратено електронното известие е посредством потребление на виртуална частна мрежа или така наречен VPN, който маскира и геолокацията на адреса, от който се изпраща. Чрез нея даже да се намирате в Бургас, в дадения миг може да демонстрира, че сте в Холандия “, сподели пък сътрудника му Пламен Петков.

" Всеки имейл има IP адрес, който удостоверява самоличността. Целта на VPN е да промени тази идентичност, с цел да не се разбере кой е индивидът зад него. Тъй като по света има разнообразни VPN снабдители и хиляди сървъри, геолокацията и IP адресът могат да бъдат заменени за секунди ", изясни той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР